CHEN PI / Pericarpium Citri Reticulatae / Skórka owocu mandarynki chińskiej Zobacz większe

CHEN PI / Pericarpium Citri Reticulatae / Skórka owocu mandarynki chińskiej

Nowy produkt

Jego działanie, zostaje wykorzystywane w przypadku bólów brzucha, połączonych z brakiem apetytu lub wymiotami. Ponadto, może łagodzić występujące wzdęcia i przyczynić się do rozrzedzania flegmy.

Więcej szczegółów

85 Przedmioty

4,00 zł brutto

Więcej informacji

Skórka owocu mandarynki chińskiej to najczęściej skórka dojrzałej mandarynki o nazwie Xinhui, znana też jako chen pi. Odmiana tego ziela pozyskiwana jest w Chinach. Wykorzystuje się jej lecznicze działanie w chińskiej medycynie tradycyjnej.

Zastosowanie:

Skórka owocu mandarynki chińskiej polecana jest w celu złagodzenia lub całkowitego wyleczenia dolegliwości takich jak:

  • problemy z trawieniem;

  • wsparcie dla organizmu przy stosowaniu diet odchudzających;

  • wzdęcia;

  • choroby układu oddechowego;

  • utrata apetytu;

  • wymioty;

  • biegunka;

Działanie:

Skórka mandarynki chińskiej bogata jest w mikroskładniki, które działają kojąco na schorzenia organizmu. Składniki wysuszonej skórki wzmacniają również organizm w okresie zachorowań czyli najczęściej przełom jesień/zima.

Sposób użycia:

Wywar, wysuszona skórka, biały miąższ

Przeciwwskazania:

Nie spożywać przy występowaniu suchego kaszlu oraz przy występowaniu skurczów brzucha





Powyższe informacje nie mogą być traktowane jako jedyne źródło wiedzy na temat opisanego zioła. Przed zastosowaniem należy skonsultować się z terapeutą / zielarzem TCM. Nazwy chińskie (pin yin), łacińskie i polskie na podstawie: Materia Medica, TCM Wiki, Wikipedia. Działanie i wskazania, przeciwwskazania i ostrzeżenia, smak oraz dawkowanie na podstawie: Materia Medica TCM.