ZHU RU / Caulis Bambusae in Taeniam / Łyko bambusowe Zobacz większe

ZHU RU / Caulis Bambusae in Taeniam / Łyko bambusowe

Nowy produkt

Łyko bambusowe to naturalne źródło cennych składników dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Więcej szczegółów

293 Przedmioty

7,00 zł brutto

Więcej informacji

Łyko bambusowe, stanowi jedną z morfologicznych części tej egzotycznej rośliny pochodzącej z terenów Azji, która może poszczycić się szeregiem właściwości prozdrowotnych i wszechstronnym zastosowaniem nie tylko w kosmetyce, ale również w medycynie chińskiej i ziołolecznictwie.

Bambus, może zostać śmiało okrzyknięty miarom daru niebios dla ludzi.

Jego wykorzystywanie rozpoczęło się od zamierzchłych czasów prehistorycznych i nieprzerwanie od setek tysięcy lat trwa po dziś dzień.

Pędy bambusa, z których otrzymywane jest łyko bambusowe, wyrastają w postaci prostych, długich prętów.

Łyko bambusowe to naturalne źródło cennych składników dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Nie sposób wymienić wszystkie z nich, jednak najważniejszymi pozostają : krzemionka, aminokwasy, sacharydy, minerały, witaminy, tyrozyna, ramnoza, arginina oraz flawonoidy. Przede wszystkim, znane są ze swoich właściwości antyoksydacyjnych, jednak dla bardziej wytrwałych osób, ich stosowanie może przynieść wielotorowe działanie poprawiające zdrowie i samopoczucie.

Zastosowanie:

Produkt jest skarbnicą związków mających zbawienny wpływ na nasz organizm. Stosowanie łyka bambusowego, charakteryzuje się wielotorowym działaniem na ustrój, niemniej jednak należy wyróżnić możliwość jego zastosowania, podczas:

  • toczących się stanów chorobowych różnego pochodzenia;

  • trwających stanów zapalnych i obrzęków;

  • kuracji mającej na celu polepszenie stanu płytki paznokcia, czy uodpornieniu włosów na uszkodzenia;

  • potrzeby znalezienia skutecznej metody, która zadziała antybakteryjnie;

  • chęci przyspieszenia metabolizmu naturalnymi alternatywami;

Działanie:

Łyko bambusowe to produkt pochodzący prosto z rąk doświadczonego importera. Jego długotrwałe i systematyczne stosowanie pomaga w :

  • usuwaniu wolnych rodników;

  • spowolnienia procesu starzenia się skóry;

  • stymulacji produkcji kolagenu;

  • odbudowaniu za pomocą krzemionki kruchych, słabych i łamliwych

włosów oraz paznokci;

  • rozświetleniu szarych odcieni twarzy;

  • pobudzeniu metabolizmu;

  • usunięciu poza organizm toksyn i zbędnych metabolitów.

  • niwelowaniu cellulitu.




Powyższe informacje nie mogą być traktowane jako jedyne źródło wiedzy na temat opisanego zioła. Przed zastosowaniem należy skonsultować się z terapeutą / zielarzem TCM. Nazwy chińskie (pin yin), łacińskie i polskie na podstawie: Materia Medica, TCM Wiki, Wikipedia. Działanie i wskazania, przeciwwskazania i ostrzeżenia, smak oraz dawkowanie na podstawie: Materia Medica TCM.